Friday , 29 March 2024

Πρόεδρος ΡΑΕ: «Μέχρι το 2025 οι δυσκολίες στην ενέργεια»

Την εκτίμηση ότι έχουμε μπροστά μας ακόμη 2 – 3 δύσκολα χρόνια σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κρίση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρυθμικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Αθανάσιος Δαγούμας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), ο κ. Δαγούμας τόνισε ότι για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας έχουν εκπονηθεί ένα σχέδιο προληπτικής δράσης και ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

«Στο σχέδιο προληπτικής δράσης, το οποίο επικαιροποιήσαμε, έχουμε ένα πλωτό σταθμό αποθήκευσης αερίου στη Ρεβυθούσα, έχουμε αυξήσει τις αποθήκες diesel για τις μονάδες φυσικού αερίου που καίνε και diesel. Επίσης έχει γίνει σημαντική προσπάθεια από τη ΔΕΗ για αύξηση του λιγνίτη, όμως το πρόβλημα δεν είναι στις λιγνιτικές μονάδες, είναι στη διαδικασία εξόρυξης, είναι πολύ δύσκολο να αυξηθεί ο ρυθμός εξόρυξης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΡΑΕ και αναφέρθηκε στα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

«Σε περίπτωση που κοπεί η παροχή φυσικού έχουμε στη Ρεβυθούσα υποδομές να καλύψουμε το αέριο μας, αλλά θα είμαστε οριακά… Είμαστε από τις χώρες που έχουμε λιγότερο κίνδυνο αλλά θα είμαστε στα κόκκινα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Δαγούμας αναγνώρισε ότι στους εμπορικούς καταναλωτές η χρέωση είναι υψηλότερη σε σχέση με τους οικιακούς καταναλωτές ενώ αποκάλυψε ότι η ΡΑΕ έχει δεχθεί πάνω από 10.000 καταγγελίες σχεδόν για όλους τους παρόχους ενέργειας που αφορούν σε θέματα προσυμβατικής ενημέρωσης, διαφάνεια στην τιμολόγηση κ.ά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *