Friday , 3 May 2024

Πρόεδρος του σωματείου «ΕΡΜΗΣ»: «Δεν έχει αυξηθεί η χρήση των ταξί»-Ο Θεσσαλονικιός δεν αφήνει το Ι.Χ. του –

Άλλη μια Δευτέρα ξημέρωσε με ασφυκτικά γεμάτους τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Λόγω flyover σημειωτόν κινούνται τα αυτοκίνητα στον Περιφερειακό, στο ρεύμα προς δυτικά, κυρίως στους κόμβους στο ύψος της Τούμπας και της Τριανδρίας, με την κυκλοφορία να επιβραδύνεται μέχρι και τον κόμβο της Νεάπολης. Την ίδια ώρα μποτιλιαρισμένοι είναι κι αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της πόλης όπως η Τσιμισκή, η Εγνατία και άλλοι.

«Θα δυσκολέψει η κατάσταση…»
Οι Θεσσαλονικείς παρά τις αντίξοοες συνθήκες στο κυκλοφοριακό που έχει δυσκολέψει τις μετακινήσεις τους λόγω των εργασιών του flyover εξακολουθούν να κινούνται με το ΙΧ αυτοκίνητό τους. Και όπως επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος ταξί ο πρόεδρος του σωματείου ταξί «ΕΡΜΗΣ» Κλήμεντος Λεοντιάδης «στα ίδια επίπεδα παραμένει η χρήση των ταξί. Προς το παρόν βλέπω, αναγνωριστικά, ότι οι Θεσσαλονικείς κατεβαίνουν με το αυτοκίνητά τους. Δεν έχει διαπιστωθεί αυτή τη στιγμή κάποια αύξηση στη χρήση των ταξί από τον κόσμο. Αν και θα έπρεπε, γιατί λέμε ότι πρέπει να κινούμαστε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είτε λεωφορείο είτε ταξί ο κόσμος κατεβαίνει με το αυτοκίνητό του. Φαντάζομαι ότι θα δυσκολέψει περισσότερο η κατάσταση όταν κλείσει και το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας στον Περιφερειακό, στο μέτωπο προς τα δυτικά».

«Αυξημένη κίνηση ακόμη και σε δρόμους που δεν υπήρχε στο παρελθόν»
«Έχει πάρα πολλή κίνηση στους δρόμους», υπογραμμίζει ο κ. Λεοντιάδης «ειδικότερα τις πρωινές ώρες της ημέρας από τις 8.00 π.μ.-11.00 π.μ. αλλά και το απόγευμα από τις 5.00 μ.μ. -8.00 μ.μ. Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε κάποια σημεία όπου εξυπηρετεί ο Περιφερειακός στο μέτωπο προς ανατολικά. Όλη αυτή η κίνηση μετακυλίεται και στο κέντρο της πόλης. Έχει πολλή κίνηση σε σημεία όπου δεν είχαμε στο παρελθόν. Δηλαδή είναι παράξενο να βλέπεις το πρωί στο λιμάνι κίνηση, γεγονός που δεν το βλέπαμε, επίσης η Κωνστ. Καραμανλή προς τα ανατολικά έχει πλέον στις 9.00 το πρωί πάρα πολλή κίνηση, ενώ δεν υπήρχε παλαιότερα. Γενικά υπάρχουν κάποια σημεία όπου η κατάσταση είναι πολλή δύσκολη»προσθέτει ο πρόεδρος του σωματείου ταξί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *