Thursday , 2 May 2024

Πρόεδρος Eurobank:”Η δημιουργία ενός λειτουργικού κράτους με ισχυρούς θεσμούς είναι μια διαδικασία που προχωρεί πολύ αργά”

Του Γ.Κατσιάνη

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι η οπτική του προέδρου της Eurobank, Γιώργου Ζανιά σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στις εργασίες του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Ζανιάς τόνισε ότι “το αναπτυξιακό υπόδειγμα της χώρας πρέπει να στηρίζεται λιγότερο στην κατανάλωση και περισσότερο στις επενδύσεις και την εξωστρέφεια”.

“Είμαστε όμως ακόμη πίσω στις επενδύσεις και επιμένει ένα σχετικά υψηλό έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών”, δήλωσε ο πρόεδρος της Eurobank.

Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Ζανιάς εκτίμησε πως “η δημιουργία ενός λειτουργικού κράτους με ισχυρούς θεσμούς (είναι) μια διαδικασία που προχωρεί πολύ αργά”.

“Σημαντικό ρόλο σε αυτή την αργή διαδικασία έχει η πολύ χαμηλή «ιδιοκτησία» (ownership) των μεταρρυθμίσεων από την κοινωνία και η απροθυμία μέρους του πολιτικού συστήματος ν’ αναλάβει το σχετικό πολιτικό κόστος”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Eurobank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *