Thursday , 28 March 2024

Πρόσω… ολοταχώς για κινητοποιήσεις οι επαγγελματίες της εστίασης

Του Γ. Κατσιάνη

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γιώργος Καββαθάς έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους κλαδικών σωματείων της χώρας.

Η αρχή έγινε από τη Θεσσαλονίκη όπου ο κ. Καββαθάς είχε συνάντηση με συνδικαλιστές και επαγγελματίες του χώρου της εστίασης από την Κεντρική Μακεδονία (φωτογραφία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» της ομοσπονδίας και των σωματείων βρίσκεται η πραγματοποίηση πανελλαδικής απεργίας, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Τι ζητούν

Αν και οι επαγγελματίες θεωρούν θετική την εξαγγελία Μητσοτάκη για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου του 2021, θεωρούν πως θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων.   

Ειδικότερα, ζητούν να υπάρξει οριζόντια μείωση του ΦΠΑ στο 6% ώστε από την μείωση να επωφεληθούν, τόσο οι επαγγελματίες, όσο και οι καταναλωτές. 

Επιπλέον, τονίζουν την ανάγκη η ρευστότητα των επιχειρήσεων να διασφαλιστεί μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων και όχι με την μορφή του τραπεζικού  δανεισμού. 

Επίσης, υπογραμμίζουν πως η κάλυψη κατά 100% των εργασιακών και κατά 50% των μισθολογικών εισφορών από το κράτος, θα συμβάλλει στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *