Friday , 29 March 2024

Πρόσω ολοταχώς για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η πρωτοβουλία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, πρόθεση  της περιφέρειας είναι η αξιοποίηση των 11.000 στρεμμάτων της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης Καλοχωρίου.

«Η περιοχή δεν αποτελεί τμήμα της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Σίνδου», τόνισε ο κ. Γιουτίκας και υπογράμμισε ότι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια αυτή είναι οι δήμοι Δέλτα και Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

«Την Πέμπτη 28 Ιουλίου θα υπογράψουμε με τοπικούς φορείς την αίτηση προς την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για να μετατραπεί η περιοχή σε Επιχειρηματικό Πάρκο. Στη συνέχεια, απαιτείται η εκπόνηση των σχετικών μελετών για τη δημιουργίας της νέας δομής», σημείωσε ο κ. Γιουτίκας.

Αντιδράσεις

Ωστόσο, ενστάσεις σχετικά με τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στο Καλοχώρι, εκφράζουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Με κοινή της επιστολή προς τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα και τους δημάρχους, Λάζαρο Κυρίζογλου και Γιάννη Ιωαννίδη, η ομάδα των επιχειρηματιών υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «η πρόταση προβλέπει ένα “νέο” τείχος- φράγμα στη δυτική Θεσσαλονίκη, μόλις μόνο στα 3 χλμ. από το κέντρο. Είναι καταστροφή. Δεν συμβαίνει σε Ασπρόπυργο, Λαύριο ή πουθενά αλλού στην ΕΕ, τόσο κοντά στον αστικό ιστό» και επισημαίνει ότι η πρόταση είναι καταστροφική «αφού προβλέπει νέα εισφορά σε χρήμα 15%, αναστολές αδειών για χρόνια ενώ δεν υπάρχει η απαιτούμενη από το νόμο συναίνεση του 55% των περίπου 1100 ιδιοκτητών».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *