Friday , 19 April 2024

“Πρόχειρο το άνοιγμα της εστίασης” λένε οι επιχειρηματίες – “Δεν είμαστε Σκανδιναβία, στην Ελλάδα είμαστε”

Βιαστικό και πρόχειρο χαρακτηρίζουν το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη “η επανεκκίνηση της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου είναι πρόχειρη. Να προμηθευτώ προϊόντα από τώρα για τις 3 Μαΐου;; Δεν θα είναι φρέσκα τα προϊόντα. Έχω θέμα με το ωράριο λειτουργίας, ουσιαστικά η εστίαση σταματά στις 10μμ. Δεν είμαστε στην Σκανδιναβία, στην Ελλάδα είμαστε. Αυτή η απόφαση λόγω την απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων” επεσήμανε ο κ. Καββαθάς.

Επιπλέον, όπως τόνισε “η Δευτέρα του Πάσχα ήταν μία νεκρή μέρα για τον κλάδο. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η αντίδραση των καταναλωτών φέτος λόγω του παρατεταμένου λουκέτου που προηγήθηκε, ωστόσο τη συγκεκριμένη μέρα ο κόσμος δεν συνήθιζε να επισκέπτεται ιδιαίτερα τα καταστήματα της αμιγούς εστίασης. Σε κάθε περίπτωση δεν ξέρουμε πόσο θα βοηθήσει η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας”.

Εν τω μεταξύ, ο κλάδος είναι εν αναμονή της επιδότησης. “Περιμένουμε χρηματοδότηση για να ανοίξουμε, πώς θα τροφοδοτηθούν οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές 6 μήνες; Η πρότασή μας ήταν στις 10 Μαΐου και θα είχαμε την εικόνα τι έγινε το Πάσχα. Μας αιφνιδίασε το άνοιγμα στις 3 του μηνός” είπε ο κ. Καββαθάς.

Οι επαγγελματίες επιθυμούσαν τα χρήματα να έχουν δοθεί προτού ανεβάσουν ρολά για να καλύψουν τα συγκεκριμένα έξοδα ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει στις 5 Μαΐου. Όπως επισημαίνει ο κ. Καββαθάς ώσπου τα χρήματα να εκταμιευθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου θα κληθούν να καλύψουν το κόστος των πρώτων ημερών με μεγάλη δυσκολία.

Υπενθυμίζεται ότι για τους εργαζόμενους του κλάδου ισχύουν τα υποχρεωτικά self tests, δύο φορές την εβδομάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *