Sunday , 28 April 2024

Πρώτη συνάντηση της ΟΣΕΤΕΕ με τη διεύθυνση της κοινοπραξίας του FlyOver

Του Γ.Κατσιάνη

Την πρώτη τους συνάντηση από την έναρξη των πρόδρομων εργασιών του FlyOver είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) με στελέχη της κοινοπραξίας του έργου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τον τραυματισμό του 69χρονου εργάτη στο εργοτάξιο της Νέας Ευκαρπίας.

Από την πλευρά της ΟΣΕΤΕΕ τέθηκε η ανάγκη για προτεραιοποίηση στα ζητήματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία ώστε να αποφευχθούν άλλοι τραυματισμοί, θάνατοι ή επαγγελματικές ασθένειες στην εξέλιξη του έργου. 

Από την πλευρά του αναδόχου, δόθηκαν διαβεβαιώσεις για πιστή τήρηση των σχετικών κανόνων και οδηγιών και για επένδυση στα θέματα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία ενώ τονίστηκε ότι και στους δύο προληπτικούς ελέγχους που έγιναν από την Επιθεώρηση Εργασίας δεν κατεγράφησαν παρατηρήσεις.

“Δεν δόθηκαν εξηγήσεις από εργοδοτικής πλευράς σε σχέση με τις αιτίες του ατυχήματος, δεν επετράπη αυτοψία στο σημείο του συμβάντος, ούτε υπήρξε μετάβαση στα κύρια μέτωπα του έργου”, τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων πριν αναλάβουν θέση εργασίας στο έργο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *