Friday , 29 March 2024

Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία – Απανθρακώθηκαν οι δύο επιβαίνοντες

Τραγωδία σημειώθηκε στον Πύργο Ηλείας όταν μονοκινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος συνετρίβη το μεσημέρι στην περιοχή της Χαριάς. Νεκροί είναι ο πιλότος και ο συνεπιβάτης, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν απανθρακωμένες. Μετά την πτώση του το αεροσκάφος ανεφλέγη. Το συγκλονιστικό δυστύχημα συνέβη μόλις 100 μέτρα από το πατρικό σπίτι του πιλότου στην Ηλεία. Μετά την πτώση του αεροπλάνου κάτοικοι της κοινότητας στην Ηλεία έφθασαν στο σημείο, για να παράσχουν βοήθεια και παράλληλα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

“Πολλές φορές πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από την κοινότητα Χαριά, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του, ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μας”, ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της κοινότητας στο τοπικό συμβούλιο, Παναγιώτης Τσαπαρδώνης. Σχετικά με τη στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης είπε ότι “αρχικά είδαμε ένα καπνό και στην συνέχεια φωτιά, ενώ φθάνοντας στο σημείο αντικρίσαμε τα συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο είχε πέσει σε μικρή απόσταση από σπίτι της κοινότητας”. Στη συνέχεια, όπως είπε, “μάθαμε ότι χειριστής του αεροπλάνου ήταν ο δάσκαλος που κατάγεται από το χωριό μας και ένα ακόμη άτομο, και δυστυχώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι δύο”.

Μιλώντας για τον χειριστή του αεροπλάνου, ο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ “ότι πετούσε συχνά πάνω από την κοινότητα στην οποία είχε μεγαλώσει, αλλά τα τελευταία χρόνια έμενε στην Αμαλιάδα”.

Ο χώρος της πτώσης του αεροπλάνου έχει αποκλειστεί και αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *