Friday , 26 April 2024

Πτώση τζίρου πάνω από 50% στα κομμωτήρια έφερε ο κορωνοϊός

Ο κορωνοϊός δεν άφησε ανεπηρέαστα και τα κομμωτήρια. Και μπορεί το γυναικείο κοινό κυρίως να μην αφήνει ατιμέλητα τα μαλλιά του αλλά από ό,τι φαίνεται ο κορωνοϊός επέβαλε νέες συνήθειες και δεδομένα και στην περιποίηση των μαλλιών.

Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τη δημοσιογράφο Σοφία Ξανθοπούλου ο πρόεδρος του σωματείου κομμωτών Θεσσαλονίκης Παύλος Κολοβός, έκανε λόγο για πτώση του τζίρου πάνω από 50%. “Ο κόσμος ακόμη και να έχει χρήματα, δε θέλει να τα ξοδέψει για ένα κούρεμα ή χτένισμα στο κομμωτήριο, διότι υπάρχουν άλλες ανάγκες που πρέπει να καλύψει. Ταυτόχρονα, υπάρχει και κόσμος που φοβάται με όσα γίνονται μεσούσης της πανδημίας”.

Ο κ. Κολοβός τόνισε ότι η πτώση του τζίρου είναι αισθητή από πέρυσι το καλοκαίρι. “Έχω μιλήσει και με συναδέλφους στην Αθήνα και η βιωσιμότητα των κομμωτηρίων είναι αβέβαιη. Όλες οι συντεχνίες υποφέρουν. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε 2000 κομμωτήρια. Έτσι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα σιγά σιγά πολλά κομμωτήρια θα βάλουν λουκέτο” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Κολοβός η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην άνθηση των “κομμωτών-πειρατών” την περίοδο του lockdown όπου κομμωτές λειτουργούσαν σε καθεστώς μαύρης εργασίας με αβέβαιη την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας ο κ. Κολοβός τόνισε ότι οι κομμωτές από την πρώτη στιγμή τήρησαν το μέτρο αυτό. “Είναι δύσκολο και με τις αυξημένες θερμοκρασίες να χτενίζεις ή να κουρεύεις κάποιον. Παρόλα αυτά, και εμείς ως εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες έχουν κατανοήσει ότι η μάσκα είναι βασικό μέσο προστασίας απέναντι στη νόσο”.

Υπενθυμίζεται ότι μολυσμένες με κορωνοϊό, δύο εργαζόμενες ενός αμερικανικού κομμωτηρίου φορούσαν προστατευτική μάσκα κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεών τους με τους πελάτες τους. Σχεδόν 140 άνθρωποι επισκέφθηκαν το κομμωτήριο μέσα σε λίγες μέρες και κανένας από αυτούς δεν μολύνθηκε, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στα μέσα Ιουλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *