Saturday , 20 April 2024

Πτώση τζίρου 80% στα βενζινάδικα – Προβλέπονται απολύσεις προσωπικού

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Ο κορωνοϊός “χτύπησε” και τα βενζινάδικα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Γιώργο Ασμάτογλου η πτώση τζίρου στα βενζινάδικα αγγίζει πλέον το 80%.

“Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση δείχνει τέτοια απάθεια στον κλάδο μας. Είμαστε ένα ανοικτό επάγγελμα, το μοναδικό σε άμεση επαφή με τον πελάτη. Δίνω το POS σε απόσταση χεριού , ανταλλάσσω χρήματα. Είμαστε άμεσα δέκτες ή μεταδότες του ιού. Έχουμε ζητήσει να ρυθμιστεί το ωράριο και η λειτουργία των πρατηρίων. Έχουμε στείλει κατ’επανάληψη επιστολές στα συναρμόδια Υπουργεία για τη ρύθμιση της λειτουργίας και του ωραρίου. Τα πρατήρια μπήκαν στη ρύθμιση του Υπουργείου μόνο όσον αφορά στους εργαζόμενους. Ποιος εργαζόμενος όμως θα πληρωθεί 800 ευρώ όταν το πρατήριο δεν έχει μειώσει το ωράριό του;” αναρωτήθηκε ο κ. Ασμάτογλου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, τόνισε ότι έχει γίνει πρόταση για ένα περιορισμένο ωράριο. “Κατά κάποιο τρόπο συμβάλλουμε και εμείς στην παρούσα φάση στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών. Προβλέπω ότι δυστυχώς στον κλάδο μας θα υπάρξουν απολύσεις προσωπικού” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *