Saturday , 27 April 2024

Πτώση ως και 30% στις τιμές των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη, λόγω κορωνοϊού-«Παγώνει» το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτου

Του Γ. Κατσιάνη

Μείωση ως και 30% αναμένεται να σημειώσουν φέτος οι τιμές των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών Ακινήτων, Κώστας Γεωργάκος, αφορμή για την πτώση των τιμών θα αποτελέσει  η υπερπροσφορά ακινήτων, η οποία, όπως σημείωσε, θα προκύψει κυρίως από την βραχυχρόνια μίσθωση που υπέστη σημαντικό πλήγμα την περίοδο της πανδημίας, λόγω της έλλειψης ζήτησης.

«Παρά το γεγονός ότι σχεδόν έξι στους δέκα αναζητούν να αγοράσουν διαμέρισμα για πρώτη κατοικία, στο εξής η ζήτηση αυτή έχει περιοριστεί μόλις στο 15% εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας στην μετά κορωνοϊού εποχή», δήλωσε ο κ. Γεωργάκος.

Εξάλλου, σε ελεύθερη «πτώση» βρίσκεται και το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών για την απόκτηση κατοικίας στην Κεντρική Μακεδονία.

«Από τον Οκτώβριο του 2019, καταγράφεται μια αισθητή μείωση στην αγορά ακινήτων από βαλκάνιους επενδυτές, οι οποίοι αφού επέλεγαν χαμηλού κόστους διαμερίσματα στη Χαλκιδική, την Πιερία και την Περαία, στη συνέχεια, τα ανακαίνιζαν και τα μεταπωλούσαν σε τουριστικά γραφεία των χωρών τους για να τα εκμεταλλευτούν», σημείωσε ο κ. Γεωργάκος.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *