Saturday , 20 April 2024

Πυρκαγιά από έκρηξη σε πολυκατοικία στο κέντρο της Καλαμαριάς – Στην “καρδιά” της τοπικής αγοράς

Πυρκαγιά ξέσπασε από έκρηξη στον τελευταίο όροφο οικοδομής στην οδό Πασσαλίδη 90-92 στην Καλαμαριά λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί, “σηκώνοντας στο πόδι” όλο το κέντρο και την αγορά της Καλαμαριάς, καθώς βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της τοπικής αγοράς.

Το εν λόγω κτίριο στεγάζει στο ισόγειό του κομμωτήριο, ενώ το διπλανό κατάστημα είναι άδειο εδώ και χρόνια.

Η έκρηξη, όπως δήλωσαν στο Thesseconomy.gr που έσπευσε στο σημείο, οι μαγαζάτορες της γειτονιάς ακούστηκε γύρω στις 11.10 και στην αρχή νόμιζαν ότι ο θόρυβος οφειλόταν σε τράκα. Όμως όπως διαπίστωσαν αμέσως επρόκειτο για έκρηξη στον τελευταίο όροφο της εν λόγω οικοδομής, από την οποία άρχισαν αμέσως να υψώνονται φλόγες και μαύροι καπνοί και άρχισαν να πέφτουν τζάμια, γυαλιά και αποκαΐδια επί της Πασσαλίδη και η πυροσβεστική απομάκρυνε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, για την ασφάλειά του. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, που ανέβηκαν καταρχάς στην ταράτσα του κτιρίου, στη συνέχεια κατέφτασε δεύτερο όχημα με ανυψωτικό κουβούκλιο και στη συνέχεια κλήθηκε και τρίτο όχημα.

Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη ζημιά – πέρα από το εν λόγω διαμέρισμα που φαίνεται ότι υπέστη πολύ μεγάλη καταστροφή – και σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ στις 12 παρά εμφανίστηκε η ένοικος του διαμερίσματος, που ευτυχώς δεν ήταν μέσα την ώρα της έκρηξης, προσπάθησε να μπει στο κτίριο και εμποδίστηκε από τους πυροσβέστες. Η ίδια δήλωσε στο Thesseconomy.gr (σ.σ. δεν ήθελε να πει το όνομά της αλλά τα αρχικά της όπως μάθαμε είναι Ε.Μ.) ότι μέσα στο διαμέρισμα δεν υπήρχε κάποιος άλλος άνθρωπος, αλλά ότι έχει μια γατούλα. Περαιτέρω, υποστήριξε ότι βρίσκεται σε πολύμηνη διαμάχη με τους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος, τους οποίους κατηγορεί ότι χωρίς να της έχουν κάνει αγωγή έξωσης ζήτησαν από τη ΔΕΗ και πέτυχαν να διακοπεί το ρεύμα στο εν λόγω διαμέρισμα για τρεις μήνες, ότι μετά από αυτό αναγκάστηκε να μένει στην κόρη της το εν λόγω διάστημα και ότι επέστρεψε χθες στο διαμέρισμα έχοντας δικαιωθεί από τη ΔΕΗ που ανακάλεσε τη διακοπή. Η ίδια εικάζει ότι η έκρηξη μπορεί να προκλήθηκε στον ηλεκτρολογικό πίνακα του διαμερίσματος κατά την επανασύνδεση του ρεύματος από τη ΔΕΗ, ενώ ανέφερε επίσης ότι μόλις χθες έγινε διάρρηξη στο συγκεκριμένο διαμέρισμα και αναγκάστηκε να αλλάξει κλειδαριά.

Τις αιτίες της έκρηξης φυσικά διερευνά η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Από το περιστατικό προκλήθηκε έντονη κυκλοφοριακή σύγχυση στην περιοχή, καθώς διεκόπη η κυκλοφορία τόσο στην Πασσαλίδη, όσο και στο ρεύμα ανόδου της Πόντου από το ύψος της Πασσαλίδη και πάνω.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η γατούλα τελικά διεσώθη και βρίσκεται ήδη σε κτηνιατρείο χωρίς να έχει πάθει κάτι σοβαρό, μόνο επιφανειακά εγκαύματα στις πατούσες της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *