Thursday , 25 April 2024

“Πωλητήριο” σε δύο ξενοδοχεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

“Βαρυχειμωνιά” αναμένεται στην ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης, μετά το ισχυρό πλήγμα που κατάφερε η πανδημία στην τουριστική δραστηριότητα.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, ήδη δύο ξενοδοχεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης έχουν βγάλει πωλητήριο και αναζητούν αγοραστές.

“Πρόκειται για παλιά ξενοδοχεία,η τιμή πώλησης των οποίων κυμαίνεται από δύο ως και τέσσερα εκατ. ευρώ”, δήλωσε παράγοντας της κτηματαγοράς.

Η συρρίκνωση των εσόδων τους, λόγω οικονομικής δυσπραγίας και τα συσσωρευμένα χρέη αποτελούν τα κύρια αίτια για την πώληση των δύο ξενοδοχειακών υποδομών.

Ωστόσο, η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος από επενδυτικά fund καθιστά δύσκολη υπόθεση την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος των υπό εκποίηση ξενοδοχείων.

Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί η περίπτωση του ξενοδοχείου, τεσσάρων αστέρων που θα δημιουργηθεί σε κτίριο της οδού Εγνατίας 53.

Το «πράσινο φως» για την εκκίνηση της διαδικασίας άναψε πρόσφατα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ στο καθεστώς των ενισχύσεων για τη δημιουργία του ξενοδοχείου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *