Sunday , 12 May 2024

Πως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες εξαΰλωσαν το 41% της ΝΔ και ανέδειξαν τον Κασσελάκη

Του Γ.Κατσιάνη

Η νίκη Κασσελάκη στις χθεσινές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά τον κανόνα ότι “στην πολιτική, τίποτα δεν είναι τυχαίο”.

Ο άνθρωπος που εμφανίστηκε ως μετεωρίτης στην πολιτική ζωή της χώρας, πριν από λίγες εβδομάδες, τερμάτισε πρώτος, αφήνοντας πίσω του και τους τέσσερις συνυποψήφιους του.

Συνεπώς, θεωρώ ότι την ερχόμενη Κυριακή η αναμέτρηση του κ. Κασσελάκη με την Έφη Αχτσιόγλου, θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα,

Και μετά;

“Μα καλά, τόσο ικανός είναι αυτός ο Κασσελάκης;”, θα μου πείτε.

Μην αναζητάτε την απάντηση στην ικανότητα του πολιτικού προσώπου αλλά στα δεδομένα που διαμορφώνουν οι εκάστοτε συνθήκες.

Άλλωστε, το μέγεθος της φθοράς που έχει η κυβέρνηση, μέσα σε μόλις τρεις μήνες, θα αποτυπωθεί στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπερ σημαίνει ότι όποιος υποψήφιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης έχει την στήριξη της ΝΔ, θα έχει φθορά, ειδικά στις πληγείσες περιοχές του Έβρου και της Θεσσαλίας.

Πρώτος πήρε το μήνυμα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος μάταια ζήτησε την μετάθεση των εκλογών.

Συνεπώς, το κριτήριο της ψήφου είναι ανάλογο και με τις συνθήκες όπου διεξάγονται οι εκλογές.

Έτσι, αν τον χειμώνα έχουμε νέα πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της χώρας, οι ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024 θα μετατραπούν σε Βατερλό για την σημερινή κυβέρνηση.

Άλλωστε, με έναν αμήχανο πρωθυπουργό, ο οποίος συνιστά και πάλι στους Θεσσαλονικείς να κάνουν υπομονή άλλο ένα χρόνο για το Μετρό, τί μπορεί να περιμένει κανείς;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *