Friday , 29 March 2024

“Πόλος έλξης” για τις επενδύσεις ο ελληνικός τουρισμός

Χρονιά-ορόσημο για τον τουρισμό χαρακτήρισε το 2022, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια των εγκαινίων των εκθέσεων Philoxenia-Hotelia, η συντριπτική πλειοψηφία των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν του χρόνου στη χώρα μας θα έχουν ως σημείο αναφοράς τον τουρισμό.

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας  τόνισε πως Philoxenia και Hotelia αποτελούν τα κορυφαία  εκθεσιακά γεγονότα για τα ελληνικά τουριστικά προϊόντα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε ότι η Philoxenia και η Hotelia είναι οι σημαντικότερες εκθέσεις του τουρισμού στη Ν.Α. Ευρώπη και μπορούν να μεταφέρουν στο 2022 τον αέρα αισιοδοξίας, που δημιούργησε το καλοκαίρι του 2021.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συνεχάρη τη διοίκηση και τα στελέχη της ΔΕΘ που κράτησαν όρθιες τις εκθέσεις υπό τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, με αποτέλεσμα ο εθνικός εκθεσιακός φορέας να αποτελεί έναν κυρίαρχο θεσμό εξωστρέφειας για τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και όλη τη χώρα.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε ότι η  Philoxenia και η Hotelia μετά από δύο χρόνια συγκεντρώνουν και πάλι τους ανθρώπους και τον κόσμο του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι οι δύο εκθέσεις παίζουν κεντρικό ρόλο και στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, δήλωσε ότι με τα εγκαίνια της 36ης Philoxenia εγκαινιάζεται μία νέα εποχή μετά από δύο δύσκολα χρόνια.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, στάθηκε στα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα των δύο εκθέσεων, τονίζοντας πως θα πραγματοποιηθούν πάνω από 2.500 προγραμματισμένα ραντεβού προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers) με εκθέτες.

Να σημειωθεί ότι οι hosted buyers ξεπερνούν τους 70 με φυσική παρουσία από 27 χώρες ενώ οι δύο εκθέσεις θα υποδεχθούν και επισκέψεις ομαδικών αποστολών εμπορικών επισκεπτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *