Thursday , 2 May 2024

“Πρωταθλήτρια” σε επενδύσεις ΑΠΕ η Ελλάδα

Την αποκάλυψη ότι το 48% της ενέργειας που καταναλώθηκε στην χώρα μας, τον περασμένο Μάϊο, προήλθε από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), έκανε ο πρώην υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του 12ου Athens Energy Summit που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι στόχος είναι μέχρι το 2030, η Ελλάδα να καλύπτει το 80% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ.

“Από το 2019 η Ελλάδα παράγει ενέργεια από ΑΠΕ 900-1700 MW σε ετήσια βάση ενώ μόνο το 2022 εγκατέστησε 1700 MW. Εκτιμούμε ότι για τα επόμενα χρόνια η ετήσια εγκατεστημένη ισχύς στην χώρα μας θα ξεπερνά τα 2000 MW”, υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για την ενεργειακή μετάβαση, όπως είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και των αδειοδοτήσεων για τις ΑΠΕ, η ανάπτυξη των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων και η δυνατότητα για την τοποθέτηση 300.000 μικρών φωτοβολταϊκών στις στέγες.

“Η Ελλάδα έχει ανέβει πέντε θέσεις τα τελευταία τρία χρόνια στον γενικό δείκτη για επενδύσεις ΑΠΕ, ούσα η μοναδική χώρα με τέτοια άνοδο παγκοσμίως”, δήλωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *