Wednesday , 1 May 2024

Πόσο κοστίζει σήμερα μια οικογενειακή επίσκεψη στον Μύλο των Ξωτικών;

Του Γ.Κατσιάνη

Εδώ και 12 χρόνια αποτελεί το σημείο αναφοράς για την χριστουγεννιάτικη διασκέδαση μικρών και μεγάλων.

Ο λόγος για τον Μύλο των Ξωτικών, το δημοφιλέστερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της χώρας.

Κάθε χρόνο, για ενάμισι μήνα, τα Τρίκαλα βρίσκονται στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς ο Μύλος των Ξωτικών προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που επισκέφτηκα τον Μύλο Ματσόπουλου, ένα από τα πιο σημαντικά νεότερα πολιτιστικά μνημεία της θεσσαλικής πόλης. 

Δυστυχώς, η εορταστική ατμόσφαιρα που βιώνει κανείς όταν επισκέπτεται τον χώρο, μετριάστηκε από τις υπέρογκες τιμές που συναντά ο επισκέπτης που παραπέμπουν σε… χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.

Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι το κόστος για τα σοκολατένια τρουφάκια ανέρχεται σε 32 ευρώ το κιλό(!) ενώ ένα απλό σάντουιτς κοστίζει 4 ευρώ.

Όποιος θέλει να διασκεδάσει με τα παιχνίδια του λούνα παρκ, τότε θα πρέπει να πληρώσει 8 ευρώ(!) το άτομο για μια βόλτα με το Big Eye, την τεράστια ρόδα και 5 ευρώ το άτομο για μια βόλτα με τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια.

Βέβαια, υπάρχει και η εναλλακτική επιλογή της κάρτας των 20 ευρώ για πέντε διαφορετικά παιχνίδια.

Όμως, μπορείτε να μου πείτε ποιος γονιός θα πληρώσει για παράδειγμα το ποσό των 40 ευρώ για να διασκεδάσουν τα δυο του παιδιά για… μισή ώρα και αντίστοιχα 80 ευρώ, αν θέλει να διασκεδάσει όλη η οικογένεια;

Θεωρώ, λοιπόν, ότι τέτοιου είδους τιμές “φθείρουν” την μοναδικότητα του Μύλου των Ξωτικών, την στιγμή μάλιστα που κάθε χρόνο έχει υπερδιπλάσια κέρδη από το butget του ενός εκατ. ευρώ που διατίθεται από τον δήμο Τρικκαίων για την διοργάνωση του φαντασμαγορικού event.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *