Thursday , 28 March 2024

Πότε θα ανακοινωθεί το ποσοστό μείωσης της προκαταβολής φόρου- Γενναία η μείωση, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ

Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί το ποσοστό μείωσης της προκαταβολής φόρου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η μείωση  προκαταβολής φόρου θα είναι γενναία και θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι όλες οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στη φορολογία, θα ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021, στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε, επίσης, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στη δεύτερη φάση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,4 δισ. ευρώ ανήλθαν πλέον στις 80 χιλιάδες.

Αναφορικά με τις συζητήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σταϊκούρας διέψευσε πληροφορίες που έκαναν λόγο για «μνημονιακές δεσμεύσεις» λέγοντας ότι «μνημόνια δεν υφίσταται και δεν πρόκειται να υπάρξει».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση κρατά τον κουμπαρά της χώρας σε υψηλά επίπεδα και σήμερα έχουμε 37,5 δισ. ευρώ όταν στην αρχή της πανδημίας είχαμε 36,5 δισ, καθώς αντλούμε πόρους με χαμηλό κόστος δανεισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *