Tuesday , 7 May 2024

Πώς από εκλεκτός της ΝΔ για τον δήμο Ναυπλιέων έγινε μέσα σε μία νύχτα, “μαύρο πρόβατο;”

Του Γ.Κατσιάνη

Χθες, πηγές της ΝΔ έσπευσαν να αποκηρύξουν την σχέση του κόμματος με τον δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, σε βάρος του οποίου έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία, μετά την παραδοχή ότι τοποθέτησε “απορρίμματα στην πόρτα εξοχικής κατοικίας, ιδιοκτησίας του (συνυποψηφίου του για τον δήμο) κ. Ορφανού”, σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε.

Ωστόσο, ο κ. Κωστούρος ήταν ο υποψήφιος που στήριζε η ΝΔ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ναυπλιέων προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ναύπλιο, στις 21 Απριλίου του 2023, όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε προσωπικά στον Δημήτρη Κωστούρο σχετικά με τις προσπάθειες που έγιναν από την μεριά του προκειμένου να προχωρήσει το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου (φωτογραφία).

Προφανώς, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα επίσημη ανακοίνωση από τη ΝΔ, όπως έγινε για παράδειγμα με την περίπτωση του Γ. Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής, μετά το περιβόητο ζεϊμπέκικο.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ισχύουν “δύο μέτρα και δύο σταθμά” ως προς την αντιμετώπιση έτερων και ημέτερων, με τους πρώτους να δέχονται εκβιασμούς και πιέσεις να μην παρεκκλίνουν από την κομματική εντολή και τους δεύτερους να απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης.

Και ας είναι “στις δημοτικές εκλογές η στήριξη του κόμματος πολύ πιο χαλαρή απ’ ότι στις περιφερειακές”, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *