Friday , 19 April 2024

Π.Αρκουμανέας : “Βγάζουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους”

Τις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε το Σάββατο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Συμπλήρωσε ότι ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Όπως είπε τα άτομα άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί συνολικά το 45% του ενήλικου πληθυσμού. Αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα, για την οποία γίνεται λόγος σε παγκόσμια κλίμακα, λόγω της μεταδοτικότητάς της, υπογράμμισε πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35%, ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Ο κ. Αρκουμανές ανέφερε επίσης ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται, διότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Η Γαλλία και η Ισπανία ανακοίνωσαν άρση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους καθώς μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Η Ισπανία θα άρει την υποχρεωτική χρήση από τις 26 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. “Αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι το τελευταίο με μάσκες σε εξωτερικούς χώρους επειδή το επόμενο δεν θα τις φοράμε πια”, είπε ο Σάντσεθ σε μια εκδήλωση στη Βαρκελώνη. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις 24 Ιουνίου θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει την άρση του μέτρου από τις 26 Ιουνίου.

Από την ερχόμενη Κυριακή μπαίνει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και στη Γαλλία. “Είναι φυσιολογικό το ότι προσαρμόζουμε τα μέτρα μας” είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ , επισημαίνοντας πως η γενική υποχρέωση χρήσης της μάσκας θα αρθεί στους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ στους κλειστούς χώρους (εμπορικά καταστήματα, γραφεία, συγκοινωνίες κλπ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *