Thursday , 2 May 2024

Π. Αταμιάν: «Ποιόν εκφράζει η σημερινή εικόνα του δήμου Ωραιοκάστρου;»

Σε «πληγές» που προκαλούν οικονομική αιμορραγία στα ταμεία του δήμου Ωραιοκάστρου εξελίσσονται οι απευθείας αναθέσεις και ο παροπλισμός μηχανημάτων τα οποία, αν και αποτελούν περιουσία του δήμου καθώς αποκτήθηκαν με κόπο και θυσίες, εντούτοις απαξιώνονται διαρκώς από τη δημοτική αρχή.

Το θέμα αναδεικνύει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τον τόπο μας» και υποψήφιος δήμαρχος, Πέτρος Αταμιάν, δίνοντας έμφαση στο πεδίο της καθημερινότητας.     

Παροπλισμένος εξοπλισμός

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται σε ένα “πανάκριβο μηχάνημα που έχει τη δυνατότητα κλαδέματος και βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια, «παροπλισμένο» και παρατημένο από τον περασμένο Δεκέμβριο στο εργοτάξιο του δήμου”.

“Μόλις πρόσφατα θυμήθηκαν ότι απαιτείται να επισκευασθεί  για να συνδράμει στο έργο του καθαρισμού. Στο μεσοδιάστημα, φυσικά,  προχώρησαν σε απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία κλαδεύει και κόβει χόρτα στις δημοτικές κοινότητες Μυγδονίας και Καλλιθέας. Έτσι, ενώ υπήρχε η δυνατότητα μέρος των εργασιών κλαδέματος και κουρέματος να εκτελεστεί με τον μηχανολογικό εξοπλισμό του δήμου, η εργασία ανατέθηκε σε ιδιώτες”, σημειώνει ο κ. Αταμιάν.

Παράνομη χωματερή στην περιοχή του Κοσκινά

Ένα άλλο ζήτημα που στηλιτεύει ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου είναι η αποκρουστική εικόνα της παράνομης χωματερής που λειτουργεί ανεξέλεγκτα στην περιοχή του Κοσκινά.

Πρόκειται για δημοτικό οικόπεδο στο οποίο στοιβάζονται όπως-όπως ογκώδη αντικείμενα σχηματίζοντας «βουνά» από δυνητικά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία απορρίμματα, όπως είναι τα ελαστικά.

“Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Παλαιοκάστρου και αποτελεί «προσάναμμα» για ενδεχόμενες πυρκαγιές. Παρότι έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για να καθαριστεί, αποδεικνύεται μάταιος κόπος. Γιατί;”, αναρωτιέται.

Όπως σημειώνει ο κ. Αταμιάν, τα παραπάνω παραδείγματα είναι ενδεικτικά μιας δημοτικής αρχής η οποία αδυνατεί να εκτελέσει με επάρκεια το σημαντικό έργο της καθαριότητας που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο δήμο Ωραιοκάστρου.

«Από τη μία είναι η περιουσία του Δήμου που σκουριάζει αναξιοποίητη στο εργοτάξιο. Χρήματα τα οποία προέρχονται από τους συνδημότες μας για αγορές μηχανημάτων, δίχως να συντηρούνται και να επισκευάζονται, με αποτέλεσμα η εργασία να ανατίθεται σε ιδιώτες. Και από την άλλη η μόνιμη “πληγη” του περιβάλλοντος, οι χωματερές, όπου εναποτίθενται τα… πάντα με προφανές αποτέλεσμα τη μόλυνση και την υποβάθμιση του τόπου μας. Άραγε αυτός είναι ο δήμος που θέλουμε; Άραγε αυτός είναι ο δήμος που μας αξίζει;» αναρωτιέται ο κ. Αταμιάν. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *