Sunday , 28 April 2024

“Ράβε ξήλωνε” για τις φορολογικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης από την ΑΑΔΕ

Του Γ.Κατσιάνη

Στα “κάγκελα” βρίσκονται οι εφοριακοί της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε εκ νέου μεταστέγαση των φορολογικών υπηρεσιών!

Ειδικότερα, η ΑΑΔΕ με έγγραφο της ζητά από την Κτηματική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για την στέγαση των υπηρεσιών Κέντρου Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ), 1ου Ελεγκτικού Κέντρου (ΕΛΚΕ), MYAADELIVE, Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛΥΤ) και Κινητής Ομάδας Ελέγχου (ΚΟΕ) σε νέα κτίρια, επιφάνειας 6.860 τ.μ. στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι πριν από 18 μήνες(!) οι περίπου 150 υπάλληλοι του 1ο ΕΛΚΕ, της ΕΛΥΤ και της ΚΟΕ, είχαν μεταφερθεί σε καινούργια κτίρια, γεγονός που γεννά πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα που οδηγούν στο “ράβε ξήλωνε” των φορολογικών υπηρεσιών, λόγω και του κόστος που συνεπάγεται η εκ νέου μεταστέγαση τους.

“Απαιτούμε επιτέλους η φορολογική διοίκηση της ΑΑΔΕ να αφήσει ήρεμες τις φορολογικές υπηρεσίες για να δουλέψουμε αποτελεσματικά”, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών νομών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής, Μενέλαος Παπαποστόλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *