Saturday , 27 April 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για το θάνατο της Τζωρτζίνας – Ισόβια προτείνει η εισαγγελέας

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ομόφωνα η Ρούλα Πισπιρίγκου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. «Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Καταπέλτης η εισαγγελέας
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου η ποινή των ισοβίων για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. «Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε η εισαγγελέας της έδρας. Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις, ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ παίδων των λοιπών εγγράφων και περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Η έφεση
Μετά την εκφώνηση της απόφασης, η πρόεδρος είπε στη κατηγορούμενη: «Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση», με την Πισπιρίγκου να απαντά «την έχω ασκήσει ήδη» με εμφανή εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στο πρόσωπό της. Μάλιστα, λίγο αργότερα, ο Αλέξης Κούγιας, στις δηλώσεις που έκανε, εξέφρασε βεβαιότητα για την αθώωση της Πισπιρίγκου σε δεύτερο βαθμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *