Thursday , 28 March 2024

Σήμερα αποφασίζει η Δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή – Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την ιστορική απόφασή του για την υπόθεση της δίκη της Χρυσής Αυγής, θα ανακοινώσει σήμερα στις 11  το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Την ετυμηγορία θα ανακοινώσει η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη, έπειτα από 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, η οποία αποτέλεσε και τη θρυαλλίδα για την έναρξη των δικαστικών ερευνών.

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου προσελκύει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και μεγάλες αναμένονται να είναι οι συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο θα καλύψουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Τα μέτρα ασφαλείας στη δίκη θα είναι δρακόντεια, ενώ μέσα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας, όπου θα συνέλθει το δικαστήριο, θα εισέλθουν περίπου 300 άτομα, λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος θα ανακοινώσει την απόφαση με την σειρά που εξετάστηκαν όλες οι υποθέσεις κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας. Πρώτα δηλαδή, θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία των δικαστών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη συνέχεια η απόφαση για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, έπειτα η απόφαση για την επίθεση στο ΠΑΜΕ και τελευταία η απόφαση για το μείζον ζήτημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ, πέντε συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία αναμένεται εντός της ημέρας.

Στις, 09:30, μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης θα συγκεντρωθούν στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στις 10:00, μέλη του ΚΕΕΡΦΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο ίδιο μέρος. Στις 10:30, κάλεσμα για συγκέντρωση επίσης στο άγαλμα Βενιζέλου απευθύνουν φοιτητικοί σύλλογοι. Στο άγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 11:30. Στις 19.00μμ μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στο μνημείο Λαμπράκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *