Thursday , 2 May 2024

Σήμερα στις 5.00 το απόγευμα η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης

Στον καθεδρικό ναό Της Του Θεού Σοφίας θα τελεστεί σήμερα στις 5.00 το απόγευμα με λαμπρότητα η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, σεβασμιώτατου Φιλόθεου, παρουσία του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.

Όλα έτοιμα
«Καλώς ήρθατε Παναγιώτατε» και «Ευλογημένος ο ερχόμενος» αναγράφουν τα πανό καλωσορίσματος που αναρτήθηκαν στην πρόσοψη του ιερού ναού. Επιπλέον την τελετή θα παρακολουθήσει σύσσωμος ο πολιτικός, εκκλησιαστικός, στρατιωτικός και αυτοδιοικητικός κόσμος. Εντός και εκτός του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα για λόγους ασφαλείας και περιμετρικά των οδών υπάρχουν κορδέλες της τροχαίας, με σύσταση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε εφαρμογή. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τεθούν σε εφαρμογή αυστηρά αστυνομικά μέτρα για τη διασφάλιση της επιτυχούς διεξαγωγής του τελετουργικού και την προστασία των προσκεκλημένων

Ποιες είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σε εφαρμογή θα τεθούν από την τροχαία Θεσσαλονίκης σήμερα, Σάββατο (25/11) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων. Λόγω της αναμονής πλήθους πιστών, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, τα λεωφορεία με κατεύθυνση προς τον ιερό ναό θα ακολουθήσουν δρομολόγιο μέσω των οδών Εγνατίας – Εθνικής Αμύνης – Τσιμισκή, ενώ η αποβίβαση των πιστών θα πραγματοποιείται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας. Επιπλέον, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και κυκλοφοριακής συμφόρησης τα λεωφορεία μετά την αποβίβαση των πιστών θα κινηθούν μέσω των οδών Σαλαμίνος – Ναυάρχου Κουντρουριώτου και ακολούθως θα σταθμεύσουν μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύσσωμες οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές αρχές
Στην ενθρόνιση του νέου ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Επίσης, αναμένεται να παραστούν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκλεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μητροπολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα, αντιπροσωπεία από το ‘Αγιο Όρος, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και πλήθος πιστών.

Εκδηλώσεων συνέχεια
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο, Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στις 7.00 π.μ. με την ακολουθία του όρθρου και το αρχιερατικό συλλείτουργο στον προσκυνηματικό ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος αναδείχθηκε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μετά την παραίτηση του μητροπολίτη Άνθιμου το καλοκαίρι για λόγους υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *