Thursday , 2 May 2024

«Σαρακοστιανό καλάθι»: Πρεμιέρα από 13 Μαρτίου – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Kατεψυγμένα θαλασσινά, όστρακα, αλοιφές, χαλβάς είναι μερικά από τα προϊόντα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το «σαρακοστιανό καλάθι». Τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη 13 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και τo Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Επέκταση του «καλαθιού του νοικοκυριού»
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε κάθε σπίτι να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα στις χαμηλότερες δυνατές τιμές αυτές τις άγιες ημέρες. Το ‘καλάθι της Σαρακοστής’, το οποίο αποτελεί επέκταση του ’καλαθιού του νοικοκυριού’, περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για κάθε νοικοκυριό ενόψει της νηστείας της Σαρακοστής. Κανένας πολίτης δεν θα είναι αποκλεισμένος από τα πολύτιμα εκείνα αγαθά για να γεμίσει το τραπέζι της οικογένειας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να βοηθά εμπράκτως όλους τους καταναλωτές».

Έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας
«Γίνονται έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας και οι εταιρείες μετά μειώνουν τα προϊόντα σε αυτή την κατηγορία», επεσήμανε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι «ελέγχουμε το κέρδος που προσθέτει μια εταιρεία σε ένα προϊόν για να το μεταπουλήσει στο σούπερ μάρκετ. Αν αυτό το περιθώριο κέρδους είναι μεγαλύτερο από το 2021, αυτή τη διαφορά τη διπλασιάζουμε και επιβάλλουμε το πρόστιμο. Οι παραβάτες εντοπίζονται και επιβάλλονται πρόστιμα που ανακοινώνονται, αυτό έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα, και βλέπουμε πως έχει αποτέλεσμα. Χθες είχαν αποτέλεσμα γιατί επιβάλαμε πρόστιμο ύψους 742.000 ευρώ σε εταιρεία η οποία παραβίαζε το νόμο. Έχει μειωθεί η παραβατικότητα και δεύτερον οι εταιρείες που έχουν ήδη εντοπιστεί να παρανομούν, αναγκάζονται να μειώσουν τις τιμές στα ράφια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *