Friday , 19 April 2024

Σαρηγιάννης: Διπλασιασμός των κρουσμάτων σε παιδιά μέχρι το τέλος του έτους – 600 κρούσματα στη Θεσ/νίκη ημερησίως μέχρι τέλη Οκτωβρίου

Περί τα 600 κρούσματα την ημέρα “βλέπει” για τη Θεσσαλονίκη στο τέλος Οκτωβρίου ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, και κοντά στα 500 κρούσματα ημερησίως στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις του για τη νόσηση των παιδιών.

“Θα φτάσουμε στην περσινή κατάσταση δύο εβδομάδες νωρίτερα. Δηλαδή στο τέλος Οκτωβρίου θα είμαστε όπως ήμασταν πέρυσι στα μέσα Νοεμβρίου, με γύρω στα 600 κρούσματα την ημέρα” επισήμανε σχετικά σε δηλώσεις το στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ και τόνισε την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, αλλιώς – όπως σημείωσε – το lockdown θα είναι μονόδρομος, όπως και ότι δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη που έχει πρόβλημα, αλλά και οι όμορες περιοχές.

Όσον αφορά, δε, στα παιδιά, κατά τον ίδιο τα 6.000 κρούσματα σε παιδιά που μετράμε αυτή τη στιγμή είναι πολλά και εκτίμησε ότι αυτός ο αριθμός θα διπλασιαστεί. “Εμείς υπολογίζουμε ότι μεσοσταθμικά μέχρι το τέλος του χρόνου το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας, δηλαδή περίπου 1 στα 2 κρούσματα θα είναι παιδιά, με βάση τα ισχύοντα μέτρα”, ανέφερε σχετικά.  Παράλληλα, επισήμανε ότι στα σχολεία δε χρησιμοποιούνται όλα τα «όπλα» που έχουμε στη διάθεση μας, όπως οι μεγαλύτερες αποστάσεις στις τάξεις, η  αραίωση των τμημάτων και ο σωστός εξαερισμός. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *