Saturday , 27 April 2024

Σαρωτικοί έλεγχοι από το ΣΔΟΕ σε λιμάνια, αεροδρόμια και επιχειρήσεις

Του Γ. Κατσιάνη

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, το περασμένο Σαββατοκύριακο κλιμάκια του ΣΔΟΕ με 30 ελεγκτές πραγματοποίησαν δεκάδες ελέγχους στην Βόρεια Ελλάδα, με προσδοκώμενα έσοδα που φτάνουν το ποσό των 200.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν τις εμπορευματικές μεταφορές, την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, την πνευματική ιδιοκτησία και τα απομιμητικά προϊόντα.

Την ίδια ώρα, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Μακεδονίας άρχισαν να διενεργούν ελέγχους σε αεροδρόμια και σε λιμάνια για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.

Έλεγχοι απάτης και φοροδιαφυγής

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι εκείνη 11 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου μέσω courier από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες απέκρυψαν έσοδα λόγω μη έκδοσης τιμολογίων, συνολικού ύψους 753.000 ευρώ.

Ανάλογη και η περίπτωση γραφείου ευρέσεως εργασίας από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο απέκρυψε έσοδα, συνολικού ύψους 285.000 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *