Tuesday , 19 March 2024

ΣΕΘ: Περιοδεία στην αγορά του Ευόσμου- Δραματική η μείωση τζίρου

Περιοδεία στην αγορά του Ευόσμου πραγματοποίησαν ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ)- «Νέοι Ορίζοντες» με την ευκαιρία της διενέργειας τεστ κορωνοϊού στα μέλη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του ΣΕΘ-«Νέοι Ορίζοντες», Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης ενημερώθηκε από το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου για τα προβλήματα των μελών του –πολλά εκ των οποίων είναι μέλη και των Νέων Οριζόντων-, καθώς και για τις επιπτώσεις της πανδημίας και των δύο lockdown στον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της περιοχής.

Η δραματική μείωση του τζίρου σε μια από τις πιο δυναμικές περιφερειακές αγορές της Θεσσαλονίκης και η αγωνία για την «επόμενη μέρα» ήταν τα ζητήματα που ανέδειξαν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου του Ευόσμου, ενώ ο κ. Φωτιάδης τους διαβεβαίωσε για το συνεχές ενδιαφέρον του ΣΕΘ- «Νέοι Ορίζοντες» για την επίλυση των προβλημάτων της αγοράς στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλο τον νομό. Επίσης, κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίξουν τις επιχειρήσεις της γειτονιάς τους και τα μικρά εμπορικά καταστήματα ενδυναμώνοντας έτσι την τοπική οικονομία. Υπογράμμισε δε πως ψωνίζοντας από τις τοπικές αγορές, «τα ευρώ για κάθε αγορά, επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία και τα οφέλη είναι πολλαπλάσια όχι μόνο για τις τοπικές μικρές επιχειρήσεις αλλά και για την απασχόληση».

Ο πρόεδρος του ΣΕΘ-Νέοι Ορίζοντες επισήμανε ακόμη τις συνθήκες ασφάλειας κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς, καθώς διαχειρίζονται με καλύτερο τρόπο τον περιορισμένο αριθμό των πελατών που εισέρχονται στους χώρους τους και ελέγχουν σε μεγαλύτερο βαθμό την τήρηση των μέτρων όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Τέλος, ο κ. Φωτιάδης τόνισε τη σημασία της διενέργειας των rapid test, καθώς –όπως είπε χαρακτηριστικά- με αυτόν τον τρόπο οι καταστηματάρχες, πλέον των μέτρων προστασίας που λαμβάνουν στις επιχειρήσεις τους, αποδεικνύουν και εμπράκτως στους καταναλωτές ότι η αγορά του Ευόσμου λειτουργεί με ασφάλεια. Μάλιστα σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού υποβλήθηκαν και μέλη των Νέων Οριζόντων και ήταν όλα αρνητικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *