Saturday , 20 April 2024

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ ΒΔ της Σάμου – Αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Λόγω του μεγάλου σεισμού, εντάσεως 6,6 βαθμώντης κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε βόρεια της Σάμου στις 13:51 σήμερα το μεσημέρι αναβάλλεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που ήταν προγραμματισμένο για τις 15:00.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 19 χλμ βόρεια-βορειοδυτικά του νησιού, στη θαλάσσια περιοχή του Κοκκαρίου, σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας από πτώση τοίχου στο Καρλόβασι, ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχουν ζημιές στη Μητρόπολη και την Πορφυριάδα Σχολή-δημοτικό όπου ευτυχώς οι μαθητές δεν έπαθαν τίποτα.

Η δόνηση ήταν διάρκειας άνω των 10 δευτερολέπτων και έγινε αισθητή ακόμα και στην Αττική, αλλά και στην Τουρκία. Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες του thesseconomy.gr στη Σμύρνη υπάρχουν ζημιές και ο κόσμος βγήκε τρομοκρατημένος στους δρόμους, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα, δε, με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε μέγεθος 6,9 Ρίχτερ και επίκεντρο 13 χλμ βόρεια-βορειοανατολικά του Καρλοβασίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *