Sunday , 28 April 2024

ΣΕΛΠΕ: Πότε αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις – Δύο Κυριακές ανοικτή η αγορά – «Χαμογέλασαν» οι έμποροι στον Εύοσμο

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται ακόμη η αγορά του Ευόσμου, αφού όπως λέει στο thesseconomy.gr ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου-Κορδελιού Βλάσης Νικολαΐδης, «ακόμη δεν τελείωσαν ουσιαστικά οι γιορτές. Τελειώνουν με τα Φώτα. Η αγορά τις ημέρες των γιορτών δούλεψε καλά».

Ελπίδες να συνεχιστούν τα χαμόγελα
Και όπως εξηγεί ο κ. Νικολαΐδης «παρόλο που ο καλός καιρός και οι αργίες των δύο τετραήμερων βοήθησαν πολλούς εκδρομείς να φύγουν, παρά την έλλειψη του κόσμου, πήγαμε αρκετά καλά. Όλη η αγορά και στην εστίαση αλλά και στην ένδυση και στην υπόδηση, όλοι δουλέψαμε αρκετά καλά. Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των επαγγελματιών. Ευελπιστούμε και στην περίοδο των εκπτώσεων, που ακολουθεί, να μην αλλάξουν τα πράγματα. Να είναι βατά σε σχέση με αυτά που έχουμε ακούσει για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι επαγγελματίες και με το θέμα της ενέργειας αλλά και με το φορολογικό και με το ασφαλιστικό».

Τα… θετικά του flyover
Οι έμποροι του Ευόσμου – Κορδελιού είδαν θετικό πρόσημο στα ταμεία τους σε σχέση με τους συναδέλφους τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ένας βασικός λόγος είναι οι εργασίες του flyover, γιατί όπως λέει ο αντιπρόεδρος «η αγορά μας κινείται σε πολύ καλούς ρυθμούς σε σχέση με την αγορά του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή… βοηθάει η δυσκολία στις μετακινήσεις με το flyover. Δεν μετακινείται ο κόσμος εύκολα λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην κίνηση οπότε παραμένει στις γειτονιές, οπότε οι επαγγελματίες των περιοχών δουλεύουνε. Είναι θετικό από τη μία πλευρά για την αγορά, αλλά είναι και αρνητικό όσον αφορά τους επαγγελματίες που θέλουν να μετακινηθούν στην άλλη πλευρά της πόλης», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου-Κορδελιού.

Οι χειμερινές εκπτώσεις
Μετά τα Φώτα, από τις 8 Ιανουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά οι χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Η ανακοίνωση
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «τα καταστήματα – μέλη θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου με ωράριο λειτουργίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 20.00 μ.μ. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση, «οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε πολύ χαμηλές τιμές, με άψογη εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *