Friday , 19 April 2024

ΣΕΤΕ: Τον Σεπτέμβριο το Σχολείο Τουρισμού OnTour

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα νέα εκπαιδευτικά ταξίδια του Σχολείου Τουρισμού OnTour, με πρώτους προορισμούς τη Σκιάθο, τη Χαλκιδική, την Κω και την Κόρινθο. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το Σχολείο Τουρισμού OnTour, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ταξίδεψε σε 10 ελληνικούς προορισμούς με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.500 ατόμων και παρουσία πάνω από 40 ομιλητών, 300 τοπικών χορηγών και 100 εθελοντών.

Η διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour βασίζεται στις συνέργειες των τοπικών κοινωνιών και αναδεικνύει την ανάγκη της συνεργασίας μεταξύ όλων των παρόχων της τουριστικής εμπειρίας του επισκέπτη. Η περυσινή εμπειρία, όπως σημειώνεται, ανέδειξε ένα αυξημένο ενδιαφέρον για εξειδίκευση σε μία πληθώρα θεματολογιών, που ξεκινούν από τον πυρήνα της εξυπηρέτησης των επισκεπτών και της διαχείρισης των παραπόνων τους και φτάνουν μέχρι τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιοχής.

Ανάγκες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την ολιστική και βιώσιμη διαχείριση του προορισμού, την ανάδειξη της μοναδικότητας της τοπικής κουζίνας και τη δημιουργία ταυτότητας τόσο για την περιοχή όσο και για τις μεμονωμένες τουριστικές επιχειρήσεις. Οι περιοχές που ταξιδεύει το Σχολείο Τουρισμού OnTour έχουν ξεχωριστές εκπαιδευτικές ανάγκες και βασικό στοιχείο της διοργάνωσης αποτελεί η προσαρμογή τής εκάστοτε ατζέντας ομιλιών και εργαστηρίων βάσει των τοπικών αναγκών. Σε αυτό έρχονται να συμβάλουν οι local ambassadors της κάθε περιοχής, οι οποίοι μαζί με την τοπική ομάδα διοργάνωσης προτείνουν τις θεματικές ενότητες, ανάλογα με τις ανάγκες των επαγγελματιών, την ωριμότητα και τη σύνθεση του προορισμού τους.

Οι διοργανώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και στηρίζονται στον εθελοντισμό και τις χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *