Tuesday , 30 April 2024

Σε Άγιο Όρος και Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος

Του Γ.Κατσιάνη

Δεκαήμερη επίσκεψη σε Άγιο Όρος και Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί από αύριο, Πέμπτη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Η Ιερά Μονή Ξενοφώντος θα αποτελέσει την αφετηρία της επίσκεψης του κ. Ελπιδοφόρου, τον οποίο συνοδεύουν 40 ιερωμένοι και ομογενείς επιχειρηματίες.

Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής θα προστεί στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων και στον καθαγιασμό των υδάτων.

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Φιλοθέου, η οποία είναι η “μητέρα Ιερά Μονή” των σπουδαίων μοναστηριών που ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης ίδρυσε στην Αμερική και την επόμενη ημέρα, θα προστεί στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Θεσσαλονίκη

Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, ο κ. Ελπιδοφόρος θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου θα έχει σειρά συναντήσεων, τόσο με τον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Φιλόθεο, όσο και με εκπροσώπους φορέων της πόλης, όπως ο υφυπουργός Εσωτερικών, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Jerry Ismail.

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφτεί τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα ενώ θα μεταβεί και στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, Λάζαρο Κυρίζογλου και θα επισκεφτεί τον Φάρο του Κόσμου στο Δενδροπόταμο.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής θα είναι ο κύριος ομιλητής στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *