Thursday , 25 April 2024

Σε έξαρση και πάλι οι τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Του Περικλή Γλενταδάκη

Συνεχίζεται η δράση των… επιτηδείων που εξαπατούν κυρίως ηλικιωμένους με τηλεφωνικές κλήσεις, όπου εμφανίζονται δήθεν ως αγαπημένα τους πρόσωπα τα οποία προκάλεσαν ή έπεσαν θύματα τροχαίου και χρειάζονται άμεσα χρήματα για τη νοσηλεία τους ή την αποφυγή της σύλληψης τους.

Οπως επισήμανε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Κωνσταντίνος Σουλιώτης, προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

”Να επικοινωνούν αμέσως με δεύτερο τηλέφωνο και όχι από αυτό με το οποίο έγινε η κλήση από τους δράστες, με τους οικείους τους, ώστε να αντιληφθούν άμεσα την απάτη σε βάρος τους και να γνωρίζουν ότι αυτά που τους ζητάνε για δήθεν αμοιβή γιατρών δεν γίνονται, δεν υπάρχουν”, είπε ο κ. Σουλιώτης. Επισήμανε ακόμα ότι από τις υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί προκύπτει ότι αρκετά τηλέφωνα γίνονται από το εξωτερικό και ότι οι δράστες είναι και Ελληνες και αλλοδαποί.

Το φαινόμενο είχε υποχωρήσει την περίοδο του lockdown, ωστόσο επανήλθε και βρίσκεται και σε έξαρση, σύμφωνα με τον αστυνομικό υποδιευθυντή.

Τόνισε ακόμα ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι πολίτες αντιλήφθηκαν έγκαιρα την απάτη, ειδοποίησαν την Αστυνομία και οι δράστες συνελήφθησαν, αναφερόμενος στη… λεία των δραστών τόνισε: ”Υπήρξαν περιπτώσεις που αποκόμισαν μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά και κοσμήματα”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *