Sunday , 28 April 2024

Σε αναβρασμό οι αγρότες – Συνεδριάζουν στις 17.00 μ.μ. στη Θεσσαλία για τις επόμενες κινήσεις τους

Σήμερα, στις 17.00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στον Πλατύκαμπο, όπου και θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση, από τα 15 μέλη της επιτροπής που βρέθηκαν στην Αθήνα. Σε δηλώσεις του χθες, το μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας, σημείωσε ότι, «πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν κι άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης που έχει προβάλει το αγροτικό κίνημα της χώρας όλες αυτές τις μέρες».

Σε Πλατύκαμπο και Μάλγαρα
Μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχε με την 15μελη επιτροπή των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου το κλίμα στα μπλόκα είναι υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων. Χθες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, Γιάννης Κουκούτσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλιμάκωση του αγώνα τους. Αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων έκαναν λόγο για πολύωρους αποκλεισμούς της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών και κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ. Ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Μαλγάρων, Κωνσταντίνος Ρούζιος, είπε ότι «μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον κ. πρωθυπουργό μείναμε πολύ δυσαρεστημένοι που μιλούσε συνέχεια για τον πάτο του βαρελιού, αλλά αυτό το βαρέλι δεν έχει πάτο. Μας έδωσε μια κλωτσιά και πήγαμε στα τάρταρα. Σήμερα θα αποφασίσουμε και θα βγάλουμε ένα πόρισμα».

Στη Χαλκιδική
Δυσαρεστημένοι δηλώνουν και οι αγρότες από το μπλόκο Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική. Ο εκπρόσωπός τους Φιλοκλής Κοτζιάς δηλώνει υπέρ της συνέχισης του αγώνα. «Θα μείνουμε στο μπλόκο, θα συνταχθούμε με τις αποφάσεις που θα παρθούν καθώς τα αιτήματα είναι κοινά για όλους» τόνισε.

Στη Θεσσαλονίκη
Αγανακτισμένοι και οι αγρότες της Επανομής στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Χαρακτηρίζουν «ψίχουλα» τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Ο εκπρόσωπος των αγροτών της περιοχής Γρηγόρης Στύλος, μιλά για κλιμάκωση του αγώνα και δυναμικές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο, Πέμπτη, σχεδιάζεται κάθοδος με τα τρακτέρ και αποκλεισμός του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Στην Ημαθία
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιαννιτσών Γιώργος Σιδηρόπουλος επισημαίνει ότι «οι αγρότες της περιοχής θα προχωρήσουν σε γενική συνέλευση, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για τα μέτρα και στη συνέχεια θα αποφασίσουν πώς θα κινηθούν, αν και όπως λέει είναι λογικό μετά από τόσες ημέρες στο δρόμο να υπάρχει μια κόπωση». Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν συλλογικές αποφάσεις και ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί και μια συνέλευση με όλα τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Φλώρινα
Αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι δηλώνουν οι αγρότες στο μπλόκο του κόμβου Φιλώτα στη Φλώρινα. «Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Έτσι απαντάμε στην κοροϊδία της κυβέρνησης. Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι κοροϊδία! Επιμένουμε στα δίκαια αιτήματά μας, δεν μας αρκούν τα ψίχουλα! Η οργή των αγροτών θα μιλήσει από εδώ και πέρα στους δρόμους. Κλιμακώνουμε και συνεχίζουμε ενισχύοντας το μπλόκο μας με τρακτέρ. Συντονιζόμαστε πανελλαδικά με τους συναδέλφους μας στα μπλόκα. Συνεχίζουμε αποφασιστικά με διάφορες μορφές πάλης, κλεισίματα δρόμων, συνόρων, συλλαλητήρια σε πόλεις και κάθοδο στην Αθήνα», υπογραμμίζει η συντονιστική ομάδα αγροτών της περιοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *