Tuesday , 16 April 2024

Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς

Σε 24ωρη απεργία κατέρχεται μεθαύριο, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) «ενάντια στον σχεδιασμό συρρίκνωσης της Τράπεζας».

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς επικαλείται τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή, ως όχημα για την – de facto και χωρίς όρια – μείωση του προσωπικού και καταστημάτων, ενώ την ίδια ώρα, τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας, καταγράφουν θετική πορεία και απόδοση σε όλους τους τομείς πέραν μάλιστα των εταιρικών προσδοκιών και αρχικών στόχων του business plan 2022-2025.

Η Τράπεζα – όπως επίσης επισημαίνεται στην ανακοίνωση – σχεδιάζει τη μείωση και την απαξίωση των εργαζομένων (κατά το 1/3 του σημερινού προσωπικού – 2.500 λιγότεροι εργαζόμενοι) και κατά 100 λιγότερα καταστήματα και κινήσεις απόσχισης τμημάτων της και οι εργαζόμενοι απαντούν ότι οι σχεδιαμσοίο αυτοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα των αναγκών, τόσο των εργαζομένων, οι οποίοι διαθέτουν υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο και σημαντική εργασιακή εμπειρία, όσο και των συναλλακτικών αναγκών της πελατείας.

“Αγνοείται επιμελώς κι εσκεμμένα από τη Διοίκηση, ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, διαθέτουν υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο και σημαντική εργασιακή εμπειρία. Διαθέτουν ποιοτικά στοιχεία που τους δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν κατάλληλα και αποτελεσματικά, με εκπαίδευση στις νέες τραπεζικές επαγγελματικές ανάγκες που διαμορφώνονται. Δημιουργούνται με αυτό τον τρόπο, οι κατάλληλες συνθήκες για αύξηση της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας τόσο των εργαζομένων όσο και της Τράπεζας αλλά και των ίδιων των πελατών.”

“Η συρρίκνωση δεν είναι λύση πρέπει να σταματήσει!
Επισημαίνουμε επιτακτικά, ότι η ψηφιοποίηση του τραπεζικού τομέα, μπορεί και πρέπει, να αναδείξει αναβαθμισμένες ποιοτικά θέσεις εργασίας και να βελτιώσει τις σχέσεις με τους πελάτες, για τη μέγιστη κοινωνική αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας”, τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο της στήριξης και ενδυνάμωσης της απεργιακής κινητοποίησης, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου, με την οποία θα καταβληθεί σε κάθε απεργό το ποσό των €40», αναφέρεται στην ανακοίνωση των τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις του ΣΕΤΠ:
Συγκέντρωση Αθήνας, κτίριο Μιχαλακοπούλου & Ραψάνης
Συγκέντρωση Θεσσαλονίκης, κτίριο οδού Αριστοτέλους
Συγκέντρωση Ιωαννίνων, κατάστημα οδού Δαγκλή 9 & Κοραή
Συγκέντρωση Λάρισας, κατάστημα Μεγάλου Αλεξάνδρου 4 και ώρα 08:00π.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *