Friday , 19 April 2024

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων-Τι ζητούν από την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για το θέμα της μεταφοράς μαθητών

Του Γ. Κατσιάνη  

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι δίνουν αγώνα επιβίωσης για να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.

Οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και το «θολό» τοπίο που επικρατεί σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, προβληματίζουν έντονα τους επαγγελματίες του κλάδου.

«Άραγε πώς να είναι βιώσιμη μια επιχείρηση όταν από την μία, έχουμε ισχνά έσοδα, εδώ και δύο μήνες και από την άλλη, οι τρέχουσες υποχρεώσεις μας προς το κράτος παραμένουν σχεδόν αμετάβλητες;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου ενώ εκτίμησε πως η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί αισθητά, δεδομένης της μεταφοράς του 50% του αριθμού των επιβατών ανά όχημα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την πανδημία.  

«Αγκάθι» η μεταφορά μαθητών

Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει και το τι μέλει με την μεταφορά μαθητών, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν τα δημοτικά σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης έστειλε επιστολή προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία ζητά από την Οικονομική Επιτροπή να εκδώσει απόφαση, με την οποία θα προβλέπεται η διακοπή της μεταφοράς μαθητών.

«Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη μας θα απεγκλωβιστούν από την ομηρία της αναμονής και θα προβούν σε απολύσεις οδηγών, συνοδών, στη διακοπή ασφαλίστρων και την παράδοση πινακίδων, στην επιστροφή εγγυητικών επιστολών και στην απαλλαγή λοιπών λειτουργικών εξόδων», τονίζεται, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ζητούν να βρεθεί τρόπος «πληρωμής των μεταφορέων μελών μας που είχαν αναλάβει με διαγωνιστική διαδικασία τις μεταφορές μαθητών για το χρονικό διάστημα αναμονής, λόγω της μη δυνατότητας έκδοσης βεβαιώσεων καλής εκτέλεσης από τα σχολεία», καταλήγει η επιστολή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *