Saturday , 4 May 2024

Σε δύο ενορίες σήμερα ο μητροπολίτης Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης κ.κ. Ιουστίνος – Τί ευχήθηκε στη νέα δήμαρχο Χρ. Αράπογλου

Στο λόγο του Θεού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, ο οποίος τέλεσε σήμερα Κυριακή, 29 Οκτωβρίου, τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς. Τη λειτουργία παρακολούθησε και η νέα δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου. Ο μητροπολίτης κ.κ. Ιουστίνος της ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει από τις τις αρχές του νέου έτους. Επεσήμανε την αγαστή συνεργασία μεταξύ του δήμου και της μητρόπολης με την ευχή να επιλυθούν διάφορα θέματα της περιοχής συνεργαζόμενοι αμφότεροι για το καλό της περιοχής και των πολιτών.

Θυρανοίξια ιερού παρεκκλησίου στη Νέα Κρήνη
Μετά το τέλος της λειτουργίας , στις 11.00 π.μ., ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς πραγματοοίησς τα θυρανοίξια του νέου ιερού παρεκκλησίου του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμαριά. Στην τελετή συμμετείχε και ο γέροντας Εφραίμ, ηγούμενος της ιεράς μονής του Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, ο οποίος, νωρίτερα τέλεσε τον Όρθρο και την θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *