Friday , 26 April 2024

Σε εκπτωτικούς ρυθμούς η αγορά της Θεσσαλονίκης-Επίσημη έναρξη των εκπτώσεων τη Δευτέρα

Σε εκπτωτικούς ρυθμούς κινείται ήδη η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, με πλήθος καταστημάτων να προβαίνουν λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου, σε προσφορές από 20% μέχρι και 60% κατά περίπτωση και είδος.

Επισήμως οι χειμερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν την επόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν, όπως είθισται, στα τέλη Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, καθώς το 2020 είναι δίσεκτο. Επίσης, την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, ήτοι στις 19 Ιανουαρίου, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν, με προτεινόμενο ωράριο 11 π.μ. έως 6 μ.μ.

Στο μεταξύ, πάντως, μεγάλος αριθμός καταστημάτων στο κέντρο της πόλης αλλά και στις τοπικές αγορές των περιφερειακών Δήμων (Καλαμαριά κ.α.) έχουν ξεκινήσει προσφορές σε επιλεγμένα είδη, προκειμένου όπως μας επισήμαναν να “ζεστάνουν” τα ταμεία τους, καθώς η κίνηση κατά τη διάρκεια των εορτών δεν ήταν η αναμενόμενη, λόγω και του έντονου ψύχους που επικράτησε την τελευταία εβδομάδα του 2019 στην πόλη.

Συνολικά, δε, το 2019 σύμφωνα με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ήταν μια ακόμη πτωτική χρονιά από άποψη τζίρων για την αγορά της πόλης και ιδιαίτερα για τις ελληνικές μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις-καταστήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *