Friday , 19 April 2024

Σε… ελεύθερη πτώση ο τζίρος για τα καταστήματα εστίασης-Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών, Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Την αποκάλυψη ότι λόγω της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση, εδώ και ένα μήνα «το 95% των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει υποστεί μείωση τζίρου 50%-75%», έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών, Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας.  

Μιλώντας στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» της TV100 ο κ. Φιλοκώστας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της εστίασης.

«Από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 310% και του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 90%. Επίσης, το κόστος των πρώτων υλών έχουν αυξηθεί μέσα σε ένα χρόνο ως και 105%, όπως είναι για παράδειγμα το τηγανέλαιο», σημείωσε ο κ. Φιλοκώστας και υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να μας λέει η κυβέρνηση ότι θα δουλεύετε με το 50% των δυνητικών σας πελατών και την ίδια ώρα, να καλούμαστε να απορροφήσουμε τις αυξήσεις στο λειτουργικό κόστος. Είμαστε είδος πολυτελείας πλέον».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών, Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, έχουν βάλει λουκέτο 400 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη».  

Δείτε τη συνέντευξη με τον κ. Φιλοκώστα εδώ ΕΞΥΠΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- 49η(TV100-231121) #tv100skg #smarteconomytv100 – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *