Tuesday , 23 April 2024

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Θάσου και της Καβάλας-Πλημμύρισαν και αγροτικές περιοχές στη βόρεια Χαλκιδική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, περιοχές της Καβάλας και της Θάσου, που επλήγησαν έντονα από τη χθεσινή νεροποντή, ενώ στη Χαλκιδική πλημμύρισαν αγροτικές περιοχές στο βόρειο τμήμα του νομού, κυρίως στον Δήμο Αριστοτέλη, και συνεργεία του δήμου και της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε δεκτό το αίτημα των δύο δήμων, Καβάλας και Θάσου, να κηρυχθούν συγκεκριμένες περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Στη Θάσο κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι περιοχές στα νότια του νησιού, κυρίως στα Λιμεν΄ρια, αλλά και στον Θεολόγο, τον Πο΄τ και τις Μαριές, ενώ στην Καβάλα δύο περιοχές στη δημοτική ενότητα Φιλίππων. Στη Θάσο, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης παρέμειναν σήμερα κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τα δύο τελευταία 24ωρα.

Τα πλοία στο λιμάνι της Καβάλας παραμένουν σήμερα δεμένα, καθώς λόγω των ισχυρών θυελλωδών ανέμων, εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ, που πνέουν στο Θρακικό Πέλαγος, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου, ενώ μόνο δυο δρομολόγια πραγματοποιούνται στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτή – Λιμένα.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με το οποίο συστήνει τους κυβερνήτες σκαφών και πλοίων να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. 

Επίσης, μετά από τις αλλεπάλληλες και μεγάλης έντασης βροχοπτώσεις στην Χαλκιδική προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο της επαρχιακής οδού Γοματίου – Πλανών και στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων, κατόπιν σχετικής απόφασης της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *