Friday , 19 April 2024

Σε κατ’οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά – Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής σχετικά με την προφυλάκισή του

Διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Κατά συνέπεια αίρεται η κράτηση του αστυνομικού, ο οποίος θα πρέπει να μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να συνεδριάσει το συμβούλιο των Πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδοθεί απόφαση, εντός των επόμενων 5-10 ημερών.

Στην απολογία του ο αστυνομικός υποστήριξε ότι πυροβόλησε χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου, “πλην όμως από την ανωμαλία του εδάφους του συγκεκριμένου σημείου, λόγω του ότι στο σημείο αυτό υπήρχαν σιδηροδρομικές γραμμές και η άσφαλτος είναι παραμορφωμένη, η μοτοσυκλέτα αναπήδησε, με αποτέλεσμα το πιστόλι, λόγω της απροόπτου και μη προβλεπόμενης αναπηδήσεως, να βρεθεί ψηλότερα και έτσι να επέλθει το τραγικό αποτέλεσμα”.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων λέει ψέματα ότι δεν ήταν αυτός που ενημέρωσε τους αστυνομικούς για το συμβάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *