Thursday , 25 April 2024

Σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι Θεσσαλονίκης – “Είναι ντροπή να απονέμεται Δικαιοσύνη σε ένα τέτοιο κτίριο”

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Στάσεις εργασίας από τις 9 έως τις 11 πραγματοποιούν από χθες οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, που αφορούν κυρίως σε προσλήψεις προσωπικού.

Όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Φούντας, έχουν αποσταλεί πολλά υπομνήματα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης χωρίς ανταπόκριση. “Το βασικά σημεία της διαμαρτυρίας μας αφορούν στις προσλήψεις προσωπικού και στις υποδομές καθώς το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε το 1970 δεν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις πλέον για την απονομή Δικαιοσύνης. Είναι ντροπή να απονέμεται Δικαιοσύνη σε ένα τέτοιο κτίριο” τόνισε.

Ο κ. Φούντας επεσήμανε ότι τα δικαστήρια όλης της χώρας έχουν γηρασμένο προσωπικό καθώς δεν αναπληρώνονται οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται. Εντύπωση ωστόσο, προκαλεί το ότι σε πρόσφατο διαγωνισμό πρόσληψης, πέρασαν 400 άτομα και δεν εμφανίστηκαν ούτε τα μισά για να εργαστούν. “Ένας πρωτοδιοριζόμενος φεύγει τρέχοντας όταν βλέπει τι μισθό θα παίρνει”. Ο ίδιος δε, σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να επανατοποθετηθεί το επίδομα ειδικών συνθηκών που κόπηκε το 2011.

Χαρακτήρισε τραγικές τις συνθήκες εργασίας για τους συναδέλφους του που εργάζονται στα νησιά του Β. Αιγαίου λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών και ζήτησε την άμεση στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών καθώς οι υπάλληλοι σε εκείνες τις περιοχές βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *