Sunday , 5 May 2024

Σε κλοιό αγροτών το Σάββατο η Λάρισα

Του Γ.Κατσιάνη

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, βγαίνουν φέτος στους δρόμους οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Έτσι, μετά τον συλλαλητήριο του Πλατυκάμπου, οι παραγωγοί δίνουν αύριο, Σάββατο στις 12 το μεσημέρι αγωνιστικό ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Οι σημαντικές καθυστερήσεις που καταγράφονται στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς του Σεπτεμβρίου αποτελεί την κύρια αιτία για την κινητοποίηση των αγροτών.

“Ζητάμε δέσμευση από την κυβέρνηση με άμεσο χρονοδιάγραμμα και με εκτίμηση των απαραίτητων έργων, ώστε να αποστραγγιστεί το νερό από την Κάρλα και αναπλήρωση των στρεμμάτων των συναδέλφων, γιατί δεν θα καλλιεργήσουν για τα επόμενα χρόνια, και βεβαίως αποζημιώσεις στο ύψος της πραγματικής ζημιάς και έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης”, τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και φορείς της πόλης, όπως είναι το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΛ).

“΄Ένα μεγάλο μέρος των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε κι αυτή την πρώτη πενιχρή αρωγή (κατά μέσο όρο 3.653 ευρώ μέχρι πρόσφατα) ενώ αποκλείονται από κάθε στήριξη περιπτώσεις όπως τα πλημμυρισμένα υπόγεια”, τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *