Friday , 29 March 2024

Σε πανικό οι Βρετανοί – Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Στα πρόθυρα νέου lockdown βρίσκεται η Βρετανία και οι πολίτες έσπευσαν να αγοράσουν τα απαραίτητα -και μη- από τα σούπερ μάρκετ. Πακέτα με δημητριακά εξαφανίστηκαν ενώ τα ρολά κουζίνας και το χαρτί υγείας είναι σε έλλειψη.

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ άδειασαν μέσα σε λίγες ώρες. Οι ανησυχίες αυξήθηκαν υπό το ενδεχόμενο ενός δεύτερου εθνικού lockdown, με ορισμένους κυβερνητικούς επιστήμονες να υποστηρίζουν πως «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» την ώρα που η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξημένα ποσοστά νέων κρουσμάτων. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα αυστηρού περιορισμού, με τους παραβάτες να καλούνται να πληρώσουν έως και 10.000 λίρες πρόστιμο.

Σημειωτέον ότι και οι διαδικτυακές παραγγελίες έχουν αυξηθεί, με τους πελάτες κάποιων καταστημάτων να προειδοποιούνται για υψηλή ζήτηση, με τις παραγγελίες να παραδίδονται μετά από 3 μέρες τουλάχιστον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απειλεί να «εντείνει» τους περιορισμούς και κατηγορεί τους Βρετανούς πολίτες για την αύξηση των κρουσμάτων. Στα νέα μέτρα που μελετώνται, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η αύξηση των κρουσμάτων, πιθανότατα θα συμπεριλαμβάνονται απαγορεύσεις για όλες τις κοινωνικές επαφές και κλείσιμο των χώρων φιλοξενίας και αναψυχής, όπως τα μπαρ και τα εστιατόρια, με διαστήματα ωστόσο χαλάρωσης των μέτρων αυτών. Τα σχολεία θα κλείσουν ως «έσχατη λύση» ισχυρίζονται κυβερνητικές πηγές.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *