Tuesday , 23 April 2024

Σε πλήρη ετοιμότητα η ΕΔΑ Αττικής για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα”

Η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας και αδιάλειπτης τροφοδοσίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, εν όψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής Μ.Α.Ε.) μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΔΑ Αττικής, Λεωνίδα Μπακούρα και της Διεύθυνσης Δραστηριοτήτων Λειτουργίας Δικτύου.

Ειδικότερα, η ΕΔΑ Αττικής προχώρησε στην ενίσχυση του μηχανισμού επιφυλακής με πρόσθετα υπηρεσιακά οχήματα, καταλλήλως επανδρωμένα και του συνόλου του εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού με σκοπό την άμεση ενεργοποίησή τους σε περίπτωση ανάγκης.

Περαιτέρω, η ΕΔΑ Αττικής παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο, μέσω των συστημάτων του κέντρου ελέγχου της, τη λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου ενώ τα τεχνικά κλιμάκιά της διενεργούν επιτόπιους ελέγχους σε 24ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα, παραμένοντας σε επιφυλακή και σε απόλυτη ετοιμότητα για την άμεση επέμβασή τους σε περιπτώσεις αντιμετώπισης δυσλειτουργιών στην τροφοδοσία του δικτύου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης επισφραγίστηκε και η απόλυτη ετοιμότητα των αρμόδιων συνεργείων επιφυλακής της δομής άμεσης επέμβασης της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι, για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας σχετικά με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στην τηλεφωνική γραμμή 11322 και στα τηλέφωνα 800 1111 330, 210 3463365 που λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *