Friday , 3 May 2024

Σε πρωτεύουσα του animation μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη

Του Γ. Κατσιάνη

Σε σημείο συνάντησης των φίλων των κινουμένων σχεδίων (animation) μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη, το διάστημα 21-24 Οκτωβρίου.

Ο λόγος είναι η διεξαγωγή του 9ου Thessaloniki Animation Festival (TAF) που θα φιλοξενηθεί στην αποθήκη Δ’ του λιμανιού.

150 ταινίες, ειδικά αφιερώματα (American Documentary and Animation Film Festival (AmDocs),Anibar International Animation Festival) και ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες και καλλιτέχνες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ.

Περίοπτη θέση κατέχουν οι κατηγορίες “Human Rights Animated”, με την προβολή φιλμ που διαπραγματεύονται από ποικίλες οπτικές τα ανθρώπινα δικαιώματα και “0-99” με ταινίες κατάλληλες για παιδιά κάθε ηλικίας! 

O Tim Allen, Stop Motion Animator με πρόσφατη συμμετοχή ως επικεφαλής animator στην ταινία Pinocchio (Guillermo del Torro, 2023), Isle of Dogs (Wes Anderson 2018), Corpse Bride (Tim Burton, 2005) και ο Teddy Grouya, βραβευμένος σκηνοθέτης και Ιδρυτής και Διευθυντής του American Documentary And Animation Film Festival and Film Fund (AmDocs) είναι μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων των φετινών TAF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *