Monday , 6 May 2024

Σε… ρινγκ μετατράπηκε η Βουλή των Ελλήνων

Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή. Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος «έριξε» μπουνιά στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο. Ο κ. Γραμμένος δέχεται τις πρώτες βοήθειες στο Ιατρείο της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας.
Νωρίτερα, είχαν ανέβει οι τόνοι στη βουλή, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συζήτηση για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου. Επικράτησε ένταση και μόλις βγήκαν από την Ολομέλεια, ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε μπουνιά από τον βουλευτή Φλώρο.

Στη ΓΑΔΑ ο Κ. Φλώρος
Στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κ. Φλώρου μετά τη πρωτοφανή χειροδικία έναντι του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένου προχώρησε η φρουρά της Βουλής. Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών οδηγείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με την κακουργηματική κατηγορία της άσκησης βίας σε βουλευτή, ενώ ο κ. Γραμμένος αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με απόφαση του προέδρου της Βουλής ο Κ. Φλώρος κρατήθηκε αρχικά στο φρουραρχείο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δήλωσε: «Το οπλοστάσιο του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί εκλεγμένο μέλος να γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές. Ο Ποινικός Κώδικας είναι προνοητικός, το άρθρο 157 για εγκλήματα κατά πολιτικών οργάνων, και προβλέπει βάσει του νόμου 46/19 του Νέου ΠΚ όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον ΠτΔ, τη Βουλή, κυβέρνηση ή μέλος που ανάγεται στα καθήκοντα καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση καθηκόντων τους τιμωρείται με κάθειρξη ως 10 έτη. Σημαίνει αυτό ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα και όχι αυτόφωρα κακουργήματα μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη για αυτόφωρο κακούργημα. Έδωσα εντολή να οδηγηθεί στις αρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του. Άκουσα για χυδαίες ύβρεις θα σταλούν τα πρακτικά αλλά και η μαρτυρία αστυνομικών που άκουσαν αυτές τις ύβρεις στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω».

Στην Ολομέλεια
Στην Ολομέλεια διεξαγόταν συζήτηση για το αίτημα άρσης ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου έπειτα από αίτημα του πατέρα του Κ. Φλώρου. Έτσι, οι τόνοι ανέβηκαν στη Βουλή, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το άγριο αυτό επεισόδιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται προπηλακισμός και επίθεση σε βάρος βουλευτή εντός του Κοινοβουλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *