Saturday , 27 April 2024

Σε… στάση αναμονής οι καταναλωτές για τις χειμερινές εκπτώσεις – Θα διαρκέσουν μέχρι 29 Φεβρουαρίου

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα των εκπτώσεων. Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Σύμφωνα με μια πρώτη πληροφόρηση που έχω είναι λίγο… μουδιασμένα τα πράγματα», επισημαίνει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς Σταύρος Κριτσιάνης. Και εξηγεί ότι «ίσως οι καταναλωτές περιμένουν να δουν τις κινήσεις των επιχειρήσεων. Να δουν τις τιμές στα είδη που θα ισχύσουν και τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν να κάνουν τα ψώνια τους».

Εκπτώσεις 30%-50%
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς «τα καταστήματα στην Καλαμαριά θα έχουμε σοβαρές εκπτώσεις. Σίγουρα υπάρχουν και προϊόντα, αυτά που λέμε εμείς ότι είναι για όλο τον χρόνο, και δεν έχουν σεζόν, σ’ εκείνα θα υπάρξουν μικρότερες εκπτώσεις της τάξης του 15%-20%. Αλλά τα προϊόντα τα οποία είναι χειμερινά ή σεζόν, όλα αυτά τα καταναλωτικά αγαθά θα έχουν μεγαλύτερες εκπτώσεις τουλάχιστον 30%-40% ακόμη και 50%». Και προσθέτει «αυτό που έχουμε να συμβουλεύσουμε τους καταναλωτές είναι να μην κοιτάνε πάντοτε το τελευταίο ευρώ, δηλαδή αν κάτι κάνει 30 ή 29 ευρώ αλλά να συνεργάζονται με τα καταστήματα των περιοχών τους. Γιατί εκεί θα βρουν συναδέλφους οι οποίοι θα τους εξυπηρετήσουν και το κυριότερο που θα κερδίσουν είναι ότι θα τους δώσουν το σωστό προϊόν για τη δική τους πραγματική ανάγκη. Γιατί με μια λάθος αγορά χάνουμε όλα μας τα χρήματα», υπογραμμίζει ο κ. Κριτσιάνης. Και τονίζει ότι «στα μεγάλα καταστήματα δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι θα μας προσφέρουν αυτό το σέρβις, το οποίο έχει κι αυτό το κόστος του, τη σημασία και την αξία του». Αναφερόμενος στις τιμές των προϊόντων λέει πως «υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια. Ιδιαίτερα, πολύ ακριβά καταστήματα δεν έχουμε εδώ στην περιοχή, όπως θα βλέπαμε σε άλλες αγορές, αλλά σίγουρα οι τιμές μας είναι για όλα τα βαλάντια».

Η αγορά της Καλαμαριάς τις ημέρες των γιορτών
Αναφερόμενος στις ημέρες των γιορτών και στην κίνηση της αγοράς ο πρόεδρος κ. Κριτσιάνης ανέφερε ότι «γενικά είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από την κίνηση της αγοράς τις ημέρες των γιορτών. Σε γενικές γραμμές η αγορά της Καλαμαριάς πήγε αρκετά καλά. Δουλέψανε τα μαγαζιά, είχανε αρκετή κίνηση και σε γενικές γραμμές οι συνάδελφοι είναι ευχαριστημένοι. Σίγουρα υπάρχουνε και κάποια παράπονα. Τα μικρά μαγαζιά είναι αυτά που πιέζονται περισσότερο. Τα πιο οργανωμένα είχαν καλύτερα αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΣΚ.

Ανοιχτή η αγορά τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων 2024 τα εμπορικά καταστήματα θα είναι -προαιρετικά- ανοιχτά τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου. Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11.00 π.μ.- 18.00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *