Friday , 19 April 2024

Σε τροχιά ανάκαμψης η αγορά της Καλαμαριάς – Αυξάνονται οι μισθώσεις, νέες αφίξεις

Σε τροχιά ανάκαμψης έχει εισέλθει η αγορά της Καλαμαριάς, όσον αφορά τις μισθώσεις καταστημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, με αποτέλεσμα τα άδεια καταστήματα να έχουν μειωθεί σημαντικά και να έχουν προστεθεί στο τοπικό εμπορικό δυναμικό νέα brands και ορισμένα ιδιαίτερα στυλάτα μαγαζιά.

Στην Πασσαλίδη, τον πιο εμπορικό δρόμο της αγοράς της Καλαμαριάς, στο τμήμα από την Πόντου μέχρι την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, δηλαδή στο πιο “καλό” τμήμα της Πασσαλίδη, έχουν απομείνει κενά μόνο τέσσερα καταστήματα, ενώ στον πεζόδρομο στο κεντρικό τμήμα μόνο τρία και στην επέκτασή του κάτω από τη Μεταμορφώσεως μόνο δυο. Τα περισσότερα άδεια καταστήματα έχει η Μεταμορφώσεως, συνολικά επτά, εκ των οποίων τα τρία μαζεμένα στη γωνία με την Πόντου, όπου βρίσκονταν για μεγάλο διάστημα ακόμη σε εξέλιξη εργασίες του μετρό, οι οποίες συνεχίζονται λίγο παραπέρα.

Κάποια από τα καταστήματα έχουν μισθωθεί από επαγγελματίες (ράφτες, υπηρεσίες μανικιούρ κ.ο.κ.) αλλά και από εταιρείες του κλάδου της ενέργειας και από αλυσίδες σύγχρονων ψιλικατζίδικων αλλά δεν λείπουν και νέα καταστήματα ένδυσης, μοντέρνων ειδών φωτισμού κ.α. και μερικοί από τους μέχρι πρότινος κενούς χώρους έχουν μετατραπεί σε μαγαζιά με ιδιαίτερο στυλ.

Πολύ πρόσφατη “‘άφιξη” στην αγορά της Καλαμαριάς, είναι το κατάστημα της αθηναϊκής αλυσίδας 362 Grocery (Super Market-Bakery), που λειτουργεί όπως αναφέρεται στην επωνυμία της 362 ημέρες το χρόνο, δηλαδή και όλες τις Κυριακές, και με διευρυμένο ωράριο (από τις 7 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα) και άρχισε να λειτουργεί μόλις χθες-Δευτέρα στην Πασσαλίδη και μάλιστα ακριβώς δίπλα σε παρεμφερές κατάστημα.

Στο μεταξύ, πάντως, η αγοραστική κίνηση, όπως αναφέρει στο Thesseconomy,.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς, Δημήτρης Μηλιάδης, είναι “μουδιασμένη”, γεγονός που ο ίδιος αποδίδει περισσότερο στην ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού, που φαίνεται ότι κινείται ακόμη σε ρυθμούς πανδημίας και ελπίζει ότι αυτή θα βελτιωθεί με την πρόοδο των εμβολιασμών και το σταδιακό άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά, δε, το πολυσυζητημένο Open Mall (Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου) Καλαμαριάς, του οποίου την υλοποίηση έχουν αναλάβει ο Δήμος Καλαμαριάς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αυτό όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής, δυστυχώς παραμένει στάσιμο, παρά το ότι η αγορά έχει βγει από το lockdown, ενώ οι προθεσμίες τρέχουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *